Maatregelen coronavirus met betrekking tot Scouting APV

Vandaag heeft de overheid en Scouting Nederland haar advies aangescherpt
wat betreft de opkomsten van onze Scoutinggroep in relatie tot het coronavirus.

Dat betekent dat alle opkomsten en andere activiteiten de komende weken, die tot en met 31 mei gepland stonden, NIET doorgaan.

Lees het bericht van Scouting APV die aan alle ouders en leden is gestuurd.

Meer informatie over Scouting en het coronavirus vindt u terug op de website van Scouting Nederland.

Zonne-energie Hoe werkt het

Hoe werkt dat nou zo'n zonne-energie installatie?

werking zonnepanelen

Wat weetjes over de installatie:

• We hebben totaal 153 m² te benutten oppervlakte op het dak van het Valkennest.
  • We verbruiken per jaar ongeveer 4500 tot 5400 kWh aan elektriciteit.
  • We krijgen een installatie met 20 blauwe polykristallijne zonnepanelen.
  • Die leveren bij elkaar ongeveer 3.978 kWh op.

Zonnepanelen zetten licht om in elektrische energie, zo simpel is dat. Hoe meer licht des te meer energie er wordt opgewekt. De zonnepanelen wekken gelijkstroom op terwijl onze apparatuur op wisselstroom werkt. Een omvormer zet de gelijkstroom die van de zonnepanelen komt om naar de wisselstroom die wij nodig hebben en die ook aan het elektriciteitsnet terug geleverd kan worden.

ZNShine poly vrijstaand  growatt 5000 mtl Medium

Een deel van de opgewekte energie zal in ons clubgebouw worden gebruikt, de overige energie wordt aan het elektriciteitsnet terug geleverd. Simpel gezegd verdien je op termijn aan een zonne-energie installatie omdat je de stroom die de installatie opwekt niet aan het energiebedrijf hoeft te betalen. Sterker nog, alles wat je meer opwekt dan je gebruikt levert geld op.