Schaatsen 2017

Vrijdag 22 december waren we met de explo's niet te zien in de lucht of op het land, nee, je kon ons dit keer vinden op het ijs.

Na wat verschuivingen in de planning waren we het uiteindelijk met elkaar eens. We zouden gaan schaatsen, nu alleen nog een plaats. Het werd uiteindelijk de ijsbaan van Breda. We waren blij dat er nog een tweede baan was waarop we het weer konden leren angezien er sommige waren die al jaren niet meer hadden geschaatst... Gelukkig zijn er maar een paar valpartijen geweest en is niemand echt gewond geraakt. Al moesten er wel een paar schaatslessen worden gegeven en wat aanmoedigingen om ervoor te zorgen dat iedereen aan het einde van de opkomst weer kon schaatsen. We werden beloond met een lekkere mok warme chocolade melk aan het einde. Heel erg bedankt daarvoor begeleiding! Wil je nog meer foto's zien? Kijk maar op de Facebook pagina van de explo's!

Schaatsen 2017

Klimmen 2017

Vrijdag 8 december zagen we in plaats van de explo's op de grond, de explo's in de lucht! Ze waren namelijk aan het klimmen, wat beter ging dan verwacht. Gelukkig waren er geen valpartijen.

Met de instructies nog vers in hun geheugen gingen de explo's klimmen in de klimhal in Dordrecht. Vol enthousiasme en ook wel een klein beetje ongerust vanwege de hoogte, begonnen ze, na natuurlijk alles goed te hebben gezekerd, te klimmen. De variaties tussen de routes op de klimmuren was goed te merken. Er waren hellingen, scheve routes en routes die leken op een ladder. Het was een gezellige avond en uiteindelijk heeft iedereen zijn of haar doel bereikt. Wil je alle foto's zien van het klimmen? Ga dan naar de Facebook pagina van de Explo's!

 Klimmen 2017

 

Verenigingdag 2016

elk jaar is de vereningingsdag een gezellige dag waar bevers tot kader samen leuke dag  hebben. Explorers , stam en kader zorgen ervoor dat de hele dag soepel verloopt en ondersteunen de groepjes. Zo blijft het leuk voor jong en oud.

 

Ondanks dat de explos dit jaar niet rijkelijk vertegenwoordigd was het toch een geslaagde dag. De eerste mensen begonnen om 9:00 met het opbouwen en klaar zetten van de spellen. Dit waren spellen als a-fremelopen, levend puzzelen( spinnenweb) en verschillende pacoures. En na het harde werken werd er lekker eten bij maaike gehaald.

Rond 13:00 werd er geopend. De mega groep werd verdeelt in 10 kleine groepjes. Die 1 voor 1 langs alle spellen gingen. Stam en explos stonden bij de spellen en begeleidde groepjes. Zeker spellen als air-hockey en a-fremelopen waren een groot succes. Dit jaar waren de meeste groep erg fanatiek. Dit maakte het erg leuk om de groepjes te begeleiden.

Met een groep van 13 man met explorers, stam en aanhang erin werd besloten om te bbqen. Dit was erg gezellig hier kon iedereen leuke oude verhalen ophalen. En praten over nieuwe gaven ideeën zoals het lasergamen in het valkennest. Kort om een gezellige en geslaagde dag waar iedereen het naar zijn zin had.

Overvliegen 2017

Vrijdag 27 oktober en zaterdag 28 oktober was weer het overvliegen van de scouts naar de explo's. Zoals altijd was het weer een gezellige aangelegenheid. 

De overvliegers, die met zes waren dit keer, hebben een avond vol met spellen, opdrachten en plezier. Hoewel de opdrachten soms lastig waren hebben de vliegjes de meeste goed kunnen uitvoeren. Al was het soms lastig om een hele dag en nacht niet te slapen. In de ochtend was er een lekker ontbijt met tosti en ei en natuurlijk een lekker vuurtje om even bij te komen van de nacht. Daarna ging het overvliegen weer gewoon door namelijk met het vlot bouwen. Op de Facebook pagina staat een filmpje waar je kan zien hoe de vliegjes te water gaan. Na alle opdrachten en nadat iedereen weer een beetje droog was, was het overvliegen helaas al weer voorbij. Iedereen heeft er veel van kunnen genieten.

Overvliegen vlot bouwen

zomerkamp Rhens 2016

Zomerkamp Rhens 2016

Ook dit jaar hebben we een super kamp gehad. We zaten in het prachtige rheingebied. En ook het weer was erg mooi. Op een paar grote buien na. Dit jaar was minder groot dan voorgaande jaren maar, dit maakte het zeker niet minder gezellig.  Met was bijzonder thema wie is de mol. Wat dit kamp een extra molstaartje gaf.

We zijn het kamp lekker primitief begonnen met een primitieve ochtend. We begonnen met een englisch breakfast, met daarna brood bakken op het kampvuur. We zouden ook nog een primtieve slaapplek maken, dit is alleen in de avond geworden. In de middag hebben een het kasteel van Mark bezocht Marksburg. Een prachtig kasteel aan de rhein. We hebben de primitieve dag afgemaakt met verse friet.

Maandag de dag erop werd het tijd voor een wandelingetje kortom Hike & hike. Een dag vol spanning om niet getikt te worden en lekker strategisch kijken, hoe je het andere groepje moet omzeilen. Het was die dag erg warm weer. Dit maakte een helling wel zwaarder.

Dinsdag was gelukkig een stuk minder zware dag dit was een rustig ochtendje crea bea. Gezellig met z’n allen lekker knutselen.  Dit jaar hebben we waxinelichtjeshouders gemaakt. Dit met blauwe verf daardoor iedereen het hele kamp blauw was. Al gauw werden sommige houders gebruikt als fakkels, wat het ook erg mooi was oom te zien. Tijdens het geocashen zijn er een aantal dappere naar het startpunt gelopen, vanwege het warme weer was het erg zwaar. Dus, ondanks dat de geocash route erg mooi was hebben we toch besloten eerder te stoppen.

Woensdag  dacht men dat we gingen kanoen maar, ook dit jaar was er weer een suprise dus, deze hebben we gewoon lekker om gedraait. Helaas was het slecht weer op de heenreis dit maakte het moeilijk om alles geloofwaardig te houden. Maar gelukkig is iedereen erin getrapt. En is het alsnog mooi weer geworden. Na de suprise hadden we nog een minder leuke verassing. Door het erge weer van die ochtend was onze schuurtent(soort partytent) ingestort. Na de suprise hadden we een heel gezellige bbq. Waar we erg hebben gelachen om Claire die een prachtige duitse volksdans deed.

Donderdag was de bedoeling om te gaan kanoën maar, vanwege het slechte weer van de dag ervoor en we niet zeker wisten of nog zo’n bui zou komen hebben we besloten om te gaan zwemmen. Dus zijn we naar een mooi subtropisch zwembad gegaan. In het zwembad zat een mooie glijbaan, veel lekker warme bubbelbaden, een glijbaan waar je tegen op kon klimmen en een wedstrijd en gewoon bad. Zeker de klim/glijbaan viel erg in de smaak. Wat erg grappig was dat er nog een scouting groep was die uit Nederland kwam.

Vrijdag hadden we een dag in de stad waar de Moesel en Rhein samenkomen: Koblenz. Hier hebben we drie prachtige bezienswaardigheden gezien. We begonnen bij de kerk:  Herz-Jesu-Kirche. Een mooie katholieke kerk. Het volgende ding was een groot slot wat leek op een paleis: Kurfürstliches Schloss. Hier was een voorlees markt gaande. Ons laatste punt was het punt waar de moesel en de rhein samenkomen: Deutsches Eck. Hier staan veel vlaggen van verschillende landen. Na het laatste punt kreeg je de vrijheid om de stad zelf verder te verkennen. Terug op het kampterrein hebben we een supriseparty voor claire georganiseert. Om haar verjaardag nog eens te vieren, als afscheidcadeau. We sloten de avond af met de bonte avond en de finale van wie is de mol. Wat een schok was voor vele die dachten dat justin de mol was, bleek het dat bert de mol was. De rest van de avond bestond vooral uit raadsels.

De zaterdag was alweer de laatste dag. En ook dit jaar was het weer een geweldig kamp. Met een erg close groep. Met dit jaar veel lopen. Wat het kamp zwaar maakte maar ook zeker erg leuk en gezellig was. DSC01099klein.jpg

Scouting App

 

De App voor alle Scouts in Nederland. Selecteer in de Scouting App "Scouting APV" en blijf op de hoogte van al het nieuws en de ontwikkelingen!