Hike en Seek Scouting APV 2016

Ook dit jaar hadden we een hike en seek met de scouts, explos, stam en alles wat na de stam komt. En we hebben er weer een leuke avond van gemaakt.

Ik zal het uitleggen voor iedereen die niet weet wat hike en seek is. Dit een spel met normaal twee teams: een hike team en een seek team. Het hike team moet een route lopen die langs allemaal locaties komt. Het doel van het seek team is om het hike team zoveel mogelijk te tikken. Het hike team probeert uiteraard zo minmogelijk getikt te worden.

Het spannende van dit jaar was, dat het een wedstrijd was tussen alle hikers. We hadden 5 hike teams die samen streden om het eerste binnen te komen met de minste ‘’tijd’’. Het idee was dat het team dat als eerste binnen kwam won. Maar elke keer dat ze getikt werden door één van de seek teams kwamen er 20 minuten bij.

De hike en seek van dit jaar was  in de omgeving van Woudrichem. De teams liepen van Rijswijk naar Woudrichem naar Oudendijk naar het eindpunt in Sleeuwijk. De hele wandeling was natuurlijk zwaar met de wind die af en toe waaide maar, gelukkig heeft iedereen de eindstreep gehaald en was het erg leuk om op dit onbekende terrein te spelen. Zeker leuk om weer naar uit te kijken volgend jaar.