Explowandelweekend 2016

Bijna elk jaar lopen we met alle leden vanaf explo in het paasweekend. Dit jaar liep alleen anders, want op 25 maart was ontdek de explo. Hiervoor hebben we hard gewerkt om er een succes van te maken. Hierdoor was het alleen moeilijk om een gezamenlijk wandelweekend te doen. Daarom hebben we besloten om na ontdek de explo een exploweekend te doen, dit was in de Amsterdamse waterleidingduinen in Zandvoort naast Haarlem.

Na een erg leuk ontdek de explo hebben we ervoor gezorgd dat alles opgeruimd was. Zorgden iedereen voor een goede slaapplek. De ene groep sliep boven de andere sliepen in de welpenzaal. Bert, Matthijs en Marco hadden een lekker zacht kussenhok gemaakt.

De volgende ochtend ging de wekker voor de meeste tussen 7.30 en 8.00.  Rond 8.10 gingen we ontbijten en zorgden we voor een lupa(lunchpakket). Wanneer iedereen klaar was voor vertrek, vertrokken we rond 9.30 naar de Amsterdamse waterleidingduinen. Hier had Justin een prachtige route gemaakt waar kaartlezen erg belangrijk was. Die dag hebben we veel gecrosd en veel bijzondere dingen gezien zoals damherten en bunkers. Het was een mooie, leerzame en uitdagende tocht.

Om 16:30 kwamen we terug op de parkeerplaats waar een erg leuke verrassing was. De begeleiding had ervoor gezorgd dat we pannekoeken gingen eten in het pannekoekenhuis. Dit was natuurlijk een erg onverwachte verassingen. Na een erg lekkere maaltijd en een leuke dag, gingen we weer terug naar het Valkennest. Op het valkennest gingen Imre, Justin en Matthijs nog een vuurtje stoken en Jeromy en Marco gingen een film kijken, later kwamen Justin, Imre en Matthijs ook film kijken. En na een zware, maar erg leuke dag, ging iedereen boven lekker slapen.

De Volgende dag eerste paasdag gingen de eerste mensen er al vroeg uit om een gezellig en mooi versierd paasontbijt klaar te zetten. Ook dit ontbijt was erg leuk, waar na konden kletsen over een leuk weekend en konden genieten van een heerlijk paasontbijt. Dit explowandelweekend was zeker een groot succes. Iedereen heeft genoten en het was gezellig om met zo’n hechte groep samen in een mooi natuurgebied te lopen. IMG-20160326-WA0001.jpgIMG-20160327-WA0006.jpgIMG-20160327-WA0007.jpg