zomerkamp Rhens 2016

Zomerkamp Rhens 2016

Ook dit jaar hebben we een super kamp gehad. We zaten in het prachtige rheingebied. En ook het weer was erg mooi. Op een paar grote buien na. Dit jaar was minder groot dan voorgaande jaren maar, dit maakte het zeker niet minder gezellig.  Met was bijzonder thema wie is de mol. Wat dit kamp een extra molstaartje gaf.

We zijn het kamp lekker primitief begonnen met een primitieve ochtend. We begonnen met een englisch breakfast, met daarna brood bakken op het kampvuur. We zouden ook nog een primtieve slaapplek maken, dit is alleen in de avond geworden. In de middag hebben een het kasteel van Mark bezocht Marksburg. Een prachtig kasteel aan de rhein. We hebben de primitieve dag afgemaakt met verse friet.

Maandag de dag erop werd het tijd voor een wandelingetje kortom Hike & hike. Een dag vol spanning om niet getikt te worden en lekker strategisch kijken, hoe je het andere groepje moet omzeilen. Het was die dag erg warm weer. Dit maakte een helling wel zwaarder.

Dinsdag was gelukkig een stuk minder zware dag dit was een rustig ochtendje crea bea. Gezellig met z’n allen lekker knutselen.  Dit jaar hebben we waxinelichtjeshouders gemaakt. Dit met blauwe verf daardoor iedereen het hele kamp blauw was. Al gauw werden sommige houders gebruikt als fakkels, wat het ook erg mooi was oom te zien. Tijdens het geocashen zijn er een aantal dappere naar het startpunt gelopen, vanwege het warme weer was het erg zwaar. Dus, ondanks dat de geocash route erg mooi was hebben we toch besloten eerder te stoppen.

Woensdag  dacht men dat we gingen kanoen maar, ook dit jaar was er weer een suprise dus, deze hebben we gewoon lekker om gedraait. Helaas was het slecht weer op de heenreis dit maakte het moeilijk om alles geloofwaardig te houden. Maar gelukkig is iedereen erin getrapt. En is het alsnog mooi weer geworden. Na de suprise hadden we nog een minder leuke verassing. Door het erge weer van die ochtend was onze schuurtent(soort partytent) ingestort. Na de suprise hadden we een heel gezellige bbq. Waar we erg hebben gelachen om Claire die een prachtige duitse volksdans deed.

Donderdag was de bedoeling om te gaan kanoën maar, vanwege het slechte weer van de dag ervoor en we niet zeker wisten of nog zo’n bui zou komen hebben we besloten om te gaan zwemmen. Dus zijn we naar een mooi subtropisch zwembad gegaan. In het zwembad zat een mooie glijbaan, veel lekker warme bubbelbaden, een glijbaan waar je tegen op kon klimmen en een wedstrijd en gewoon bad. Zeker de klim/glijbaan viel erg in de smaak. Wat erg grappig was dat er nog een scouting groep was die uit Nederland kwam.

Vrijdag hadden we een dag in de stad waar de Moesel en Rhein samenkomen: Koblenz. Hier hebben we drie prachtige bezienswaardigheden gezien. We begonnen bij de kerk:  Herz-Jesu-Kirche. Een mooie katholieke kerk. Het volgende ding was een groot slot wat leek op een paleis: Kurfürstliches Schloss. Hier was een voorlees markt gaande. Ons laatste punt was het punt waar de moesel en de rhein samenkomen: Deutsches Eck. Hier staan veel vlaggen van verschillende landen. Na het laatste punt kreeg je de vrijheid om de stad zelf verder te verkennen. Terug op het kampterrein hebben we een supriseparty voor claire georganiseert. Om haar verjaardag nog eens te vieren, als afscheidcadeau. We sloten de avond af met de bonte avond en de finale van wie is de mol. Wat een schok was voor vele die dachten dat justin de mol was, bleek het dat bert de mol was. De rest van de avond bestond vooral uit raadsels.

De zaterdag was alweer de laatste dag. En ook dit jaar was het weer een geweldig kamp. Met een erg close groep. Met dit jaar veel lopen. Wat het kamp zwaar maakte maar ook zeker erg leuk en gezellig was. DSC01099klein.jpg