Onze bestuursleden

  

Scouting staat voor jeugd, maar zonder Kader- en Bestuursleden kan een vereniging niet bestaan. Veel leden en ouders zien alleen de leiding die in een bepaalde leeftijdsgroep actief zijn en hebben geen idee wie er nog meer als vrijwilliger actief zijn.

Een kleine voorstelronde van de vele enthousiaste vrijwilligers die binnen Scouting A.P.V. actief zijn.

 

Vereniging

 

Marco Teunissen (Groepsvoorzitter)

 

 

 
 

Vacature (Leden- en Contributieadministratie)

Interesse, bekijk hier de vacature.

 

 

John Kant (Groepspenningmeester)

 

 

 
 

Vacature (Groepssecretaris)

Interesse, bekijk hier de vacature.

 

 

Ton Smits (Praktijkbegeleider)

 

 

 
 

Gerben den Hartog (Praktijkbegeleider)

 

 

Bernadine Brouwer (Coördinator activiteiten)

Ik ben Bernadine Brouwer en ik ben sinds mijn 5e lid van Scouting A.P.V. Vanaf 2012 ben ik één van de activiteiten coördinatoren binnen de groep, samen met Sonja Burggraaff.

2013 Was het eerste jaar waarin wij groepsactiviteiten hebben georganiseerd of gecoördineerd. Hierbij moet gedacht worden aan de Jantje Beton collecte, de Gorcujse Wallenactie en de Avondvierdaagse.

Ik ben door groepsvoorzitter gevraagd om in het groepsbestuur te komen om de activiteiten te vertegenwoordigen. Dat doe ik sinds het begin van 2013.

Ik vind hetgeen wat ik doe binnen de groep erg leuk maar ook nuttig. Door groepsactiviteiten houdt je de groep bijeen en wordt het groepsgevoel versterkt. Daarnaast is het ook erg leuk om de gezichten te zien van de jeugdleden na een geslaagde activiteit.

 

bernadine
patrick

Patrick Debets (Groepsbegeleider)

Hallo, ik ben Patrick Debets en ben sinds 2014 lid van Scouting A.P.V. Ik ben begonnen als groepsbegeleider, hierbij help ik de verschillende leidingteams goed te functioneren door te zorgen voor een goede sfeer, taakverdeling en samenwerking. Daarnaast begeleid en instrueer ik nieuwe vrijwilligers binnen de vereniging en help bij meningsverschillen de partijen weer bij elkaar te brengen. Tevens coördineer ik alle trainingen en bewaak op die manier de kwaliteit van de vrijwilligers.

Dit is mijn eerste ervaring met Scouting en ik snap eigenlijk niet dat ik hier niet eerder aan ben begonnen. Ik heb namelijk een andere grote hobby die wel enig raakvlak heeft, survivallen. Gewoon met niets, of bijna niets, zien te overleven in de natuur gebruik makend van wat je om je heen kan vinden. En zo ben ik bij Scouting ook begonnen, starten met niets en kijken hoe je samen met de andere vrijwilligers tot een mooie samenwerking kan komen.

Ik ben getrouwd en heb twee kinderen. Die zijn nog geen lid van de APV, maar wie weet. Ik merk zelf dat ik mijn energie heel goed kwijt kan in deze functie maar ook zeker bij alle andere activiteiten waar hulp voor wordt gevraagd. Deze zomer al heerlijk mee geweest op Welpenkamp en je kan echt helemaal los tijdens de iScout. En je hebt er in één klap een hele zwerm vrienden bij.

 

Vacature (Coördinator Communicatie)

Interesse, bekijk hier de vacature.

 

 

 
 

Jolanda Zwaan (Gebouwbeheerder)

 

 

Sonja Burggraaff (Coördinator activiteiten en Ledenvertegenwoordiger)

 

 

 
Martijn

Martijn Kalkhoven (Vertegenwoordiger Regioraad)

Ik ben Martijn Kalkhoven. Sinds 2011 ben ik lid van Scouting A.P.V. Daar vervul ik de functie van Vertegenwoordiger Regioraad en Teamleider Welpen. De Regioraad bepaalt het beleid van Scouting in de Regio en geeft aan het bestuur de opdracht de Regio te vertegenwoordigen bij de landelijke raad van Scouting Nederland. Als vertegenwoordiger Regioraad vertegenwoordig ik Scouting A.P.V. bij de Regioraad van Regio De Baronie en zal ik de visie en het beleid van Scouting A.P.V. proberen om te zetten in die van de Regio. Naast mijn functie als vertegenwoordiger Regioraad, ben ik teamleider van de Welpen. Samen met mijn team zetten wij elke week een leuk en uitdagend programma neer voor de Welpen.

Scouting A.P.V. is niet mijn eerste groep.
Als 7 jarig jongetje ben ik bij de welpen begonnen. Vervolgens heb ik alle speltakken doorlopen en heb ik 7 jaar leiding gegeven. Na enige jaren niet actief te zijn geweest bij Scouting, ben ik in 2011 weer in aanraking gekomen met Scouting. En om eerlijk te zijn, ik heb het altijd gemist en Scouting zit nou eenmaal in mijn bloed…

Ik ben getrouwd, heb twee kinderen en woon in Asperen. Allebei mijn kinderen zijn lid van Scouting.

 

Chris Brouwers (Materiaalbeheerder)

 

 

 
michiel

 

 

Michiel Geursen (Vertrouwenspersoon)

Ruim tien jaar geleden ben ik lid geworden van de APV. Eerst als groepsvoorzitter, later voorzitter van de Beheerstichting. Op dit moment ben ik al een aantal jaren vertrouwenspersoon. Sinds kort ben ik weer vaker op het Valkennest te vinden, omdat mijn zoontje lid is geworden van de Bevers.

 

 

Vacature (Vertrouwenspersoon)

Interesse, bekijk hier de vacature.

 

 

 

 

 

Stichting

 

André Poot (Stichtingsvoorzitter)

In het voorjaar van 2014 werd mij gevraagd of ik een rol in het bestuur van de stichting die de gebouwen en materialen van Scouting APV beheert zou willen gaan spelen. Scouting was mij niet vreemd. In mijn jeugd was ik achtereenvolgens welp, verkenner, rowan, welpenleider en hopman bij een scoutinggroep in Schiedam. Onze verhuizing naar Gorinchem betekende het einde van mijn scouting activiteiten. Scouting kwam pas weer in beeld toen onze oudste twee dochters lid werden van de Gorinchemse Zeeverkenners. Na een aantal jaren haakten zij daar om diverse redenen weer af. Onze jongste dochter koos in 2010 voor de APV en is nog steeds lid.

Het doel van de stichting is vooral dat wij ons werk zo goed doen dat de leiding van van de speltakken zich helemaal kan richten op het spel van scouting. Als voorzitter houd ik mij naast met het leiden van de vergaderingen vooral bezig met de contacten met de gemeente en andere externe instanties. Waar mogelijk help ik de groep ook met vraagstukken waar ik vanuit mijn werk ervaring mee heb, bijvoorbeeld op het gebied van de privacy.

 

andre

 

Vacature (Stichtingssecretaris)

Interesse, bekijk hier de vacature.

 

 

John Kant (Stichtingspenningmeester)

 

 

 
 

Marco Teunissen (Bestuurslid)

 

 

Albert Oosten (Bestuurslid en Websitebeheer)

Mijn naam is Albert Oosten en ik ben sinds 1976 lid van Scouting A.P.V. Na jaren als jeugdlid heb ik leiding gegeven aan verschillende leeftijdsgroepen. Daarna ben ik 10 jaar groepsvoorzitter geweest.

Momenteel ben ik actief op bestuurlijk niveau binnen de vereniging en ondersteun ik de groep en het bestuur in zijn uitvoerende werkzaamheden. Eén van mijn hoofdtaken is het beheer van de website en ondersteun ik de PR Coördinator met het beheer van de diverse media waarin de groep actief is.

 

 

albertoosten

 

Chris Brouwers (Bestuurslid en Materiaalbeheerder)

 

 

Jolanda Zwaan (Bestuurslid en Gebouwbeheerder)

 

 

 

 Vacatures

 

 

vacature alert 2

We zoeken enthousiaste vrijwilligers voor diverse functies!

Geïnteresseerd, lees meer  arrow right