Maatregelen coronavirus met betrekking tot Scouting APV

 

Beste leden, ouders/verzorgers,

Vandaag heeft Scouting Nederland haar advies aangescherpt voor wat betreft de opkomsten van onze Scoutinggroep in relatie tot het coronavirus. Scouting Nederland adviseert alle Scoutinggroepen om de opkomsten, kampen en andere activiteiten tot en met 31 maart niet door te laten gaan.

In het Scoutingspel vindt veel fysiek contact plaats. Met dit besluit sluiten we aan bij het advies van het kabinet om sociale contacten in het algemeen sterk te beperken. Hiermee nemen wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid als vereniging.

Onze Scoutinggroep volgt het advies van Scouting Nederland. Dat betekent dat alle opkomsten en andere activiteiten de komende weken, die tot en met 31 mei gepland stonden, NIET doorgaan.

We zullen u zodra er meer informatie is, informeren over de opkomsten die hierna volgen. Mocht u vragen hebben over Scouting en het coronavirus kunt u op de website van Scouting Nederland meer informatie vinden.
 

Met vriendelijke groet,

Iris Verlouw

Secretaris Scouting APV Gorinchem

 

Opkomsttijden Scouting APV vanaf 7 september 2019

In het weekend van 6 en 7 september 2019 start het nieuwe seizoen bij Scouting APV Gorinchem.

Zoals al eerder bericht zijn de opkomsttijden voor de speltakken op zaterdag overdag gewijzigd.

De opkomsttijden vanaf 7 september 2019 zijn als volgt:

  Bevers  09.30 uur 11.30 uur
  Welpen (ochtend) 09.30 uur 11.30 uur
  Welpen (middag) 12.15 uur 14.15 uur
  Junior Scouts 15.00 uur 17.00 uur
  Scouts 14.30 uur 16.30 uur

 

Groepsbestuur

Scouting APV Gorinchem

 

Open dag Scouting APV op 16 december 2017

Flyer open dag APV 2017

Stem op Scouting APV, maak ons het goede doel van 2018

Vijf goede doelen uit Gorinchem meldden zich de afgelopen weken aan voor de spaarronde van 2018 van Stichting Specsavers Steunt. Nu is het aan de inwoners van Gorinchem welke lokale initiatieven er doorgaan naar de finale, door te stemmen op hun favoriete goede doel. Het winkelteam van Specsavers Gorinchem kiest uit deze drie finalisten een winnaar waar vervolgens gedurende het hele jaar in de winkel voor wordt gespaard. Stemmen kan tot en met 30 november 10.00 uur via www.stichtingspecsaverssteunt.nl.

Ieder jaar verkiezen alle winkels van Specsavers één lokaal goed doel waar zij een jaar lang voor gaan sparen. Voor elke klant die een bril of hoortoestel koopt wordt een vast bedrag opzijgezet. In totaal worden er jaarlijks zo'n 130 lokale initiatieven door heel Nederland gesteund. Ook Specsavers Gorinchem draagt op deze manier een steentje bij aan de lokale gemeenschap.

De goede doelen waarop de inwoners kunnen stemmen zijn: Scouting APV Gorinchem, Natuurcentrum Gorinchem (Kinderboerderij), Sport op maat, Stichting De Ark en Stichting NOVOS.

Op 7 december maakt Specsavers Gorinchem bekend voor welk lokaal doel zij gaat sparen.

 

Haal eruit wat erin zit, bij de HIT van 2017

Wat heb jij bij Scouting altijd al willen doen of willen leren? Een bizar groot object pionieren? Slapen onder de blote hemel? Vuur maken zonder lucifers of aansteker? Of vind je op kamp gaan zonder je eigen leiding ook al spannend genoeg? Maakt niet uit! Het kan allemaal tijdens de HIT van 2017.

De HIT staat voor Hikes, Interessekampen en Trappersexpedities, en wordt gehouden in het paasweekend (14-17 april 2017). Verspreid over 6 locaties door heel Nederland worden er ruim 60 verschillende kampen gehouden, voor scouts tussen de 5 en 88 jaar. Inschrijven kan - afhankelijk van de activiteit - individueel, met z’n tweeën of met een groepje.

Hiken, koken, zeilen, pionieren, paardrijden; elk kamp heeft zijn eigen leeftijdsgroep, zijn eigen onderwerp en zijn eigen uitdagingen. Er zit dus altijd wel iets tussen dat bij jou past!

Meer weten? Bekijk de HIT-website en download de HIT-courant voor meer informatie. De inschrijvingen starten op 16 januari 2017. De HIT is ook te vinden op Facebook en Twitter.

 

 Vacatures

 

 

vacature alert 2

We zoeken enthousiaste vrijwilligers voor diverse functies!

Geïnteresseerd, lees meer  arrow right